2011. november 2., szerda

Budapest Art Fair

Persze most nem igy hivják, meg nem is ott van, de a lényeg azonos. Pestnek szüksége van egy ilyen fórumra, hogy megmutassa, még él a művészeti piaca. Mert bár hivatalosan senki sem panaszkodik, azért nem sok piros pötty szegélyezte utamat a csarnokban. Persze kár is ezt a kérdést feszegetni, egy igazi vásárló legfeljebb a galéria nevét jegyzi meg, majd később is ráér alkudozni.
Egy ilyen bevezető után már semmit sem kell irnom, gondolom mindenki érzi, mennyire érdekesnek találtam a bemutatkozást. Pedig jó ötlet volt az ingyenjegy, gondolom nem ezen múlt az anyagi siker, merthogy a látogatók csak úgy szálingóztak, mint a hó-tette volna, ha nincs 15 fok. Bizonyos galériáknak nagyon örültem, persze sokan meg nem állitottak ki, de persze a törzsközönség el tud menni a Moszkva tér mögé vagy az Andrássy útra.
Ha már abszolút belsőséges lett a tér, örültem volna, ha néhány klasszikusabb művet/alkotót is elhoznak, mert igy elég nehezen feldolgozható lett a tárlat. Gondolom direkt nem akartak húzóneveket hozni, de az is lehet, hogy én nem ismerem a kortársakat. Vagy egyszerűen hagyjuk a téteket, és foglalkozzunk a lakáshitelünkkel, a művészet majd megvár. Jövőre, veled vagy mással, ugyanitt vagy máshol.

Nincsenek megjegyzések: