2013. június 26., szerda

Mai Manó ház: folyamatos jelen 5.

A június nem teljesen úgy sikerült, ahogy egy ideális művészeti világban jó lett volna. Nem voltam az Artbázelen, igaz előtte kétszer is, aztán nem voltam még a Velencei Biennálén sem idén, aztán a Centre Pompidou-ban meg Simon Hantai kiállitás van.. Helyette itt van a fotóház, amiről hosszú évek óta mondják, hogy majd az új múzeumi negyedben..meg aztán folyamatosan teljesen kiszámitott (egyre csökkenő) költségvetéssel kell kihúzniuk, szóval a szokásos műsor megy, s eközben valahogy megszűntek a fotósvilág közepe lenni. Gerhes Gábor pl. a Lumenben mutatta be elég fontos anyagát, Mapplethorpe a Ludwigba ment, a Várfok galéria erőteljesen nyomul fotóügyben Korniss Péterrel, és én meg képtelen vagyok igazán jó kiállitást felidézni a Mai Manóból. Persze nem lenne tisztességes, ha nem mondanám el, hogy sokszor viszont olyan műhelymunkák, kisérletek kerülnek ki a falakra, amik viszont máshol nem jelennének meg, de ha idei fontos fotókiállitásra gondolok, akkor a Nemzeti Galéria és Kogart jut eszembe.
A folyamatos jelen sorozat a kortárs középgenerációt mutatja be. Itt főleg olyan neveket találunk, akik már letettek valamit az asztalra, de még nem jelentősek a területükön vagy csak még éppen munka közben vannak.
Most következhetne egy részletesebb elemzés a sorozatokról, de valahogy nem tudom rászánni magam. MAradjunk annyiban, hogy holnap viszont egy érdekes kiállitásról szólok. Már alig várom hogy beszélhessek róla..

Nincsenek megjegyzések: