2014. szeptember 6., szombat

Idén is portfolio review Pozsonyban

Magas labda: ki rendezi közép-európa (ha van ilyen, de felőlem lehet kelet-közép, nyugat-kelet vagy bármi más) legfontosabb portfolio review-ját? Annyit segitek, hogy nem mi. Én különben lehetnék akár reklámarca is a rendezvénynek, mert elég sok jó kapcsolatot sikerült összehoznom ott, ráadásul pár csoportos kiállitást is, és nem csak Poprad-ban, ami talán nem akkora szó, hanem Párizsban is.
Szóval a rendezvény úgy működik, hogy eljön 20-30 fotószakmabeli, galériás, újságszerkesztő, sokféle ember, és ők, akik azért elég sok képet látnak, lévén ezzel dolgoznak nap mint nap, ők mondanak véleményt a képeidről. Néha azt mondják, hogy hát izé, itt meg ott ezt nem értem, de általában konstruktivak, vagyis nem leszólni akarnak, hanem segiteni. Van, aki meg is hiv kiállitani, bár az utóbbi időben ebből van a kevesebb. De mindenképpen csodálatos, hogy ennyi szakmabelivel lehet beszélgetni a munkáidról. Ez hatalmas előny.
Már csak az a kérdés, hogy miért nem nálunk van ilyen rendezvény? Talán kérdezzétek a fotószövetséget. Sajnos ez nem pénzkérdés, hanem kapcsolatépitési. Ezek az emberek ugyanis nem a fizetésért jönnek, hanem mert érdekes embereket láthatnak és ők is tudnak a többi szakmabelivel beszélgetni. Egyszer kéne csak ezt a hólabdát beinditani, aztán már majdnem önállóan is menne.
Igen, tudom, hogy Pesten is szokott lenni ilyen rendezvény, voltam is jópáron. Csakhogy a meghivottak nem ugyanazok, és akik eljönnek, általában nem.. hogy is mondjam..a pozsonyi egyszerűen inspirálóbb. Egyébként az is nevetséges, hogy a pozsonyi rendezvényt már tavasz óta ismerjük, lehet rá jelentkezni, vannak résztvevői, az itthoniról még semmit sem lehet tudni. Vagy lesz egyáltalán nálunk?
És ha már itt tartunk, látott már bárki bármit az idei fotóhónapról? Novemberben lesz, és eddig pontosan nulla információnk van róla. Hát köszi, kedves fotószövetség...

Nincsenek megjegyzések: