2014. január 2., csütörtök

2013 legtöbbet olvasott cikkei

Na igen, már mások is közzétesznek hasonlókat, hát lássuk csak mik voltak a legnépszerűbbek tavaly:
1. Meglepetésre (legalábbis nekem) a Kogart fotóval foglalkozó tárlata hozta a legtöbb megtekintést, talán a Kogart új irányba való nyitását látták  bele, ami nem következett be, de az is lehet, hogy csak egy jól reklámozott eseményről van szó, amire sokan voltak kiváncsiak. Gratulálok! Ez lehetne nekik inspiráció is akár, hogy még több kiállitást hozzanak össze, de majd meglátjuk.
2. Ernst Múzeum Tükör által homályosan kiállitása lett a második: számomra kicsit sem meglepően, mert a szakma azért nagyon is tudta, mi történik az Ernst múzeumban és fontos volt hogy ismerjék az ottani dolgokat.
3. Nahát, a londoni Whitechapel gallery cikke lett a harmadik! Ez komoly meglepetés, mert bár sokat irok külföldi megnyitókról, az olvasottsága ezeknek a cikkeknek általában alacsonyabb, mint az itthoni anyagoknak. Sebaj,ezért szubjektiv a blog, de ennek örültem.
4. Capa központ és Szász Lilla: emlékszem mennyire nagyot durrant a művésznő kiállitása, amely végre egy jól összefogott, végigdolgozott és igen jól válogatott anyagot mutatott be, amin már ránézésre is látszott, hogy több év munkája.
5. Marina Abramovics filmje a new yorki Moma kiállitásáról, annak előkészületeiről és egy kicsit az egész életműről szólt. Egészen kivételes, ahogy ő végigcsinálta ezt az egészet, csak félig elviccelve a dolgot, ha csak ennyit kaptunk a feminizmustól, már megérte.
És mik lesznek az idei slágerek?

Nincsenek megjegyzések: